Pagáče s brynzou
40 min.
Ingredience
- 125gramůSýr Brynza
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 15gramůTuk
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
46 g
Cukr
154 mg
Vápník
7 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, rozdrobíme brynzu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odležet, raději déle. Z těsta vyválíme silnější placku, ze které hrníčkem vykrajujeme koláčky. Plech vymastíme tukem, vyskládáme na něj pagáče, potřeme žloutkem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20 minut.
- 2Pagáče upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.