Pagáče z chlebového těsta
70 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 10gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 240mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo, nakonec přidáme kvásek a vypracujeme chlebové těsto. Řádně prohněteme, zaprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- 3Z těsta vyválíme tenčí placku, ze které skleničkou vykrajujeme kolečka. Na rozpáleném plátu pečeme z obou stran dozlatova.
- 4Pagáče rozdělíme na talíře, polijeme sladkou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.