Pagáče z chlebového těsta

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo, nakonec přidáme kvásek a vypracujeme chlebové těsto. Řádně prohněteme, zaprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  • 3
    Z těsta vyválíme tenčí placku, ze které skleničkou vykrajujeme kolečka. Na rozpáleném plátu pečeme z obou stran dozlatova.
  • 4
    Pagáče rozdělíme na talíře, polijeme sladkou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.