Páj s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 170gramůMouka pšeničná T 400
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 85gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceBazalka
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePetržel kudrnka
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
722 mg
Cukr
613 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, nastrouhanou nivu a polovinu nakrájeného ementálu, přidáme žloutky, změklé máslo a vše smícháme v těsto. Těsto pořádně uhněteme na kuličky a dáme do ledničky.
- 2Vezmeme si formičky asi středně velké 8 x 7,5 cm nebo do jedné velké a vložíme rozválené těsto do formiček a dáme je asi na 10 minut do lednice.
- 3Potom je upečeme samostatně ve formičkách přikryté papírem na pečení ve vyhřáté troubě na 200˚C, pečeme asi 20 minut.
- 4Pak je vyjmeme, sundáme z nich pečící papír a vrátíme je zpátky do trouby.
- 5Na těsto rozdělíme oloupaná konzervovaná nakrájená rajčata, přisypeme na ně bazalku, petrželku kudrnku, navrch posypeme druhou polovinou ementálu a dáme zapéci do trouby na 5-10 minut dokud se sýr ementál nerozpeče a nemá barvu do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.