Páj s rajčaty

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
722 mg
Cukr
613 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, nastrouhanou nivu a polovinu nakrájeného ementálu, přidáme žloutky, změklé máslo a vše smícháme v těsto. Těsto pořádně uhněteme na kuličky a dáme do ledničky.
  • 2
    Vezmeme si formičky asi středně velké 8 x 7,5 cm nebo do jedné velké a vložíme rozválené těsto do formiček a dáme je asi na 10 minut do lednice.
  • 3
    Potom je upečeme samostatně ve formičkách přikryté papírem na pečení ve vyhřáté troubě na 200˚C, pečeme asi 20 minut.
  • 4
    Pak je vyjmeme, sundáme z nich pečící papír a vrátíme je zpátky do trouby.
  • 5
    Na těsto rozdělíme oloupaná konzervovaná nakrájená rajčata, přisypeme na ně bazalku, petrželku kudrnku, navrch posypeme druhou polovinou ementálu a dáme zapéci do trouby na 5-10 minut dokud se sýr ementál nerozpeče a nemá barvu do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.