Pakambala vařená v páře
30 min.
Ingredience
- 1kilogramPakambala kosočtverečná
- 4špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2centilitryDolin - Vermouth
- 4kusyŠalotka
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2litryVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1843 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
41 g
Sacharidy
253 g
Vláknina
2 g
Cukr
441 mg
Postup přípravy
- 1Filé opláchneme pod vodou a osušíme. Opepříme, zakapeme vermutem a necháme v chladu alespoň hodinu odležet.
- 2Šalotky oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a na něm podusíme šalotku.
- 3Na pařák vložíme špenátové listy a podušenou šalotku. Osolíme a přidáme muškátový oříšek.
- 4Do většího hrnce vlijeme vodu. Osolíme ji a přivedeme k varu, poté do hrnce vložíme pařák. Vaříme špenát v páře 3 minuty, poté na něj naskládáme rybí filé a na plátky nakrájený zbytek másla. Vaříme 4 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.