Palačinka s ovocem jako trhanec
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůMed včelí
- 1špetkaSůl
- 400mililitrůMléko polotučné
- 300gramůLesní plody - mražené
- 20gramůCukr moučkový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme, mouku, med, sůl, přilijeme mléko, vymícháme těsto, do kterého nakonec přimícháme sníh z bílků. Mražené ovoce necháme rozmrazit, scedíme a necháme okapat. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme těsto a usmažíme velkou palačinku, po obrácení ji smažíme jen chvilku, potom ji vidličkou natrháme, přisypeme ovoce, necháme prohřát a odstavíme. Trhanec naporcujeme na dezertní talířky a každou porci posypeme moučkovým cukrem. Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.