Palačinkové závitky s mletým masem
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 170gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůVepřové maso mleté
- 30gramůKoření Mleté maso
- 40gramůHořčice
- 40gramůHořčice gurmánská
- 60gramůCeler bulvový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
47 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
240 mg
Cukr
721 mg
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Přimícháme k mletému masu, přisypeme koření na mletá masa, hořčici a necháme odležet.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto na palačinky.
- 3V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm postupně smažíme z těsta tenké palačinky. Ty pomažeme ochuceným mletým masem, zavineme, nakrájíme na slabší závitky a v rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Hotové závitky rozdělíme na talíře, podle chuti ještě pomažeme pikantní hořčicí a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.