Palačinkový dort s pomerančem a rumem

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
76 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
8 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí, vejci, 450 ml mléka. Dobře promícháme.
  • 2
    Postupně vmícháme zbytek mléka, cukr, 100 g rozpuštěného másla a 12 ml oleje.
  • 3
    Necháme 60 minut odpočinout.
  • 4
    Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme šťávu ze všech pomerančů a citrónu.
  • 5
    Zbytek másla necháme v hrnci rozpustit, přilijeme vymačkanou šťávu, přisypeme cukr. Vše necháme vařit.
  • 6
    Mezitím usmažíme na oleji palačinky, které po usmažení uchováme na teplém místě.
  • 7
    K vařící se šťávě přilijeme rum a přidáme kůru z pomeranče. Vše necháme krátce povařit.
  • 8
    Usmažené palačinky klademe na sebe na talíř, každou zalijeme pomerančovým sirupem. Takto vzniklý dort necháme 5 minut zapéct v rozehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.