Palačinky
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMarmeláda meruňková
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,38litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Žloutek a vejce rozšleháme, osolíme a přidáme cukr. Střídavě přidáváme mouku a mléko, až vznikne hladké těsto. Necháme přikryté hodinu odpočinout.
- 2Na pánvi vymazané máslem pečeme tenké palačinky, těsto lijeme naběračkou tak, aby se rozlilo po celé ploše. Palačinky opékáme po obou stranách dozlatohněda.
- 3Hotové palačinky dáme na nahřátý talíř, pomažeme je zavařeninou a lehce pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 12. 2016
Palačinky
Klasický recept. Másla jsem spotřebovala jen asi 25 gramů, úplně to stačilo, pekla jsem na teflonové pánvi. Někdy dávám trošku rozpuštěného másla přímo do těsta, palačinky jsou pak jemnější. Hodnotím kladně.