Palačinky

20 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutek a vejce rozšleháme, osolíme a přidáme cukr. Střídavě přidáváme mouku a mléko, až vznikne hladké těsto. Necháme přikryté hodinu odpočinout.
  • 2
    Na pánvi vymazané máslem pečeme tenké palačinky, těsto lijeme naběračkou tak, aby se rozlilo po celé ploše. Palačinky opékáme po obou stranách dozlatohněda.
  • 3
    Hotové palačinky dáme na nahřátý talíř, pomažeme je zavařeninou a lehce pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 12. 2016
Palačinky
Klasický recept. Másla jsem spotřebovala jen asi 25 gramů, úplně to stačilo, pekla jsem na teflonové pánvi. Někdy dávám trošku rozpuštěného másla přímo do těsta, palačinky jsou pak jemnější. Hodnotím kladně.