Palačinky jahodové
23 min.
Ingredience
- 250mililitrůDžus jahodový
- 300gramůJahody zahradní
- 250gramůŽervé
- 6kusůVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 15gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 2špetkySkořice mletá
- 5gramůCitronová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme jahodovou šťávu, přidáme žervé, nadrobno nakrájené jahody a šlehačem vyšleháme krém.
- 2Do druhé misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru a skořici. Vymícháme těsto na palačinky.
- 3V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm usmažíme tenké palačinky. Potřeme je jahodovým krémem, zavineme, šikmo přeřízneme a rozdělíme na dezertní talířky. Podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.