Palačinky plněné krevetkami
75 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyŠalotka
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžíceSherry brandy
- 0,4lžíceOlej slunečnicový
- Na smažení
- Na vytření, polití a posypání palačinek
- 100gramůSýr Čedar
- 4lžíceMáslo čerstvé
- Těsto na palačinky
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 2decilitryMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- Vařené krevety
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
77 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
754 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zmrazené malé krevety dáme do nepromokavého sáčku a vložíme přes noc do misky s ledovou (0,5 litru) vodou.
- 2Připravíme těsto na palačinky: do misky prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme mléko, vejce, sůl a těsto rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Nakonec přimícháme roztopené vlahé máslo. V pánvi rozpálíme malé množství oleje (mašlovačkou, namočenou do oleje, potřeme dno pánve). Menší naběračkou lijeme těsto do středu pánve a pohybem pánve ho rozléváme po dně. Usmažíme palačinku z každé strany do zlatova, tímto způsobem usmažíme i ostatní.
- 3Polorozmrazené krevetky (pokud mají krunýř, oloupeme je) necháme úplně rozmrazit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou.
- 4Do hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme lžíci soli a vodu přivedeme k varu. Malé i střední krevetky budeme vařit asi 3 - 4 minuty. Vyloupané krevetky budou masitě bílé a neprůhledné. Jednu rozkrojíme a zkontrolujeme, zda jsou uvařené. Vyjmeme je sítem, necháme okapat a odložíme do mísy.
- 5Šalotku pokrájíme nadrobno, očištěné a omyté žampióny nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Ve druhé pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme šalotku, žampióny a osmažíme je do zlatova. Poté poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce osmažíme. Postupně (za stálého míchání) přiléváme plnotučné mléko, pomalu vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, lžicí Sherry brandy, poté přidáme krevetky a krátce prohřejeme. Náplň rozdělíme na palačinky. Svineme je a poskládáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli dvěma lžícemi másla. Pokapeme rozpuštěným máslem (2 lžíce), posypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 15 - 20 minut při 220°C. Palačinky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.