Palačinky přelité sirupem z mučenky
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 4kusyMučenka
- 40gramůCukr moučkový
- 4centilitryMučenkový likér
- 20gramůMáslo čerstvé
- Na palačinky
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůMinerální voda perlivá
- 50gramůLupínky kokosové
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
- 2Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme 50 g rozpuštěného másla a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
- 3Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř a aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
- 4Do mixéru vložíme dužninu z mučenek a rozmixujeme ji. Rozmixovanou dužninu prolisujeme sítem.
- 5Kokosové lupínky opražíme na suché pánvi.
- 6Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme cukr. Necháme cukr zkaramelizovat. Přilijeme mučenkovou šťávu a svaříme ji na sirup. Přidáme likér, promícháme a povaříme.
- 7Namočíme palačinky v sirupu, přeložíme je na dvakrát a před podáváním posypeme opraženými kokosovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.