Palačinky s borůvkovou šlehačkou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
300 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, pak je důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V míse z mouky, mléka, žloutků, cukru, špetky soli a vody vytvoříme hladké těsto.
  • 3
    Ušlehanou smetanu opatrně smícháme s máslem a borůvkami.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a usmažíme na něm palačinky, které podáváme nejlépe teplé s borůvkovou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.