Palačinky s čokoládou a malinami

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny suroviny na palačinky dáme do mixéru a 1 minutu mixujeme. Promícháme, přikryjeme a necháme stát na chladném místě asi 30 - 60 minut. Těsto by mělo být asi tak tuhé, jako bývá krém.
  • 2
    Pánev jemně potřeme olejem a dáme na vyšší teplotu. Rozpálíme, nalijeme lžíci těsta a pánví otáčíme, aby se těsto rozprostřelo po celé ploše. Pečeme po jedné straně, dokud palačinka nezačne po stranách hnědnout, potom ji otočíme.
  • 3
    Po upečení palačinky posypeme strouhanou čokoládou a namažeme malinovým džemem. Stočíme do ruliček tak, aby džem z konců vykukoval nebo přehneme do trojúhelníků. Na porci dáme vždy 2 palačinky.
  • 4
    Necháme je ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut prohřát. Ozdobíme šlehačkou a praženými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.