Palačinky s čokoládou a šlehačkou
20 min.
Ingredience
- 240gramůVejce slepičí
- 100gramůČokoláda hořká
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůSůl
- 750gramůMouka polohrubá
- 300gramůMáslo čerstvé
- 400gramůDžem jahodový
- 100gramůCukr moučkový
- 1500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
48 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vejce dobře rozmícháme, mírně osolíme, zředíme mlékem a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou polohrubou mouku.
- 2Ze vzniklého hladkého těstíčka po obou stranách upečeme v máslem vytřené pánvi tenké palačinky.
- 3Upečené palačinky tence potřeme džemem, v polovině je přeložíme a překrojíme je.
- 4Při podávání palačinky posypeme moučkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou a ozdobíme je ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 21. 3. 2016
Palačinky s čokoládou a šlehačkou
Fajn palačinky, přidávala jsem jen nepatrně mléka. Raději než na másle, které se rádo přepaluje, dělávám palačinky na oleji. Džem jsem měla domácí s většími kousky jahod, není co dodat a palec nahoru🙂