Palačinky s čokoládovými jablky
28 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30mililitrůOlej olivový
- 120gramůNutella
- 200gramůJablka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme mouku, cukr, špetku soli, přilijeme mléko, vypracujeme hladké těsto a necháme chvilku uležet. Jablka rozpůlíme, vydlabeme jádřince a zbytek nakrájíme na tenké plátky. V rendlíku zahřejeme nutellu, aby byla trochu řidší a každý plátek jablka ponoříme do nutelly, vyndáme a necháme vychladnout. V pánvi rozehřejeme olej a usmažíme tenké palačinky. Upravíme je na talíře a ozdobíme plátky čokoládových jablek. Pokapeme je zbytkem nutelly jako toppingem. Ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.