Palačinky s jablkovou náplní
45 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 10gramůCukr moučkový
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- jablková náplň
- 500gramůJablka
- 100gramůCukr krupice
- 1šálekVoda pitná
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1V troše mléka rozmícháme vejce, sůl, cukr a hladkou mouku. Přilijeme zbylé mléko a vše promícháme.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, naběračkou vlijeme trochu těsta a upečeme palačinku po obou stranách. Stejným způsobem upečeme zbylé palačinky.
- 3Oloupaná a na kousky nakrájená jablka vsypeme do kastrůlku, zasypeme je cukrem, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Dušená jablka posypeme skořicí a zamícháme.
- 4Upečené palačinky potřeme jablkovou náplní a stočíme. Můžeme podávat pocukrované.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 29. 8. 2015
Palačinky s jablkovou náplní
Palačinky rodině chutnaly,mám dost jablíček ze zahrádky, tak je v kuchyni dost využívám. Když je jablek méně, dá se přidat více vody a zahustit vanilkovým pudinkem. Tyto palačinky chutnají nejen dětem. Použila jsem o malinko více mléka, to ale záleží na mouce.