Palačinky s jahodami a pomerančem
25 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 350gramůJahody zahradní
- 2kusyPomeranče
- 500gramůRicotta
- 2lžíceMed včelí
- 1špetkaLimetková kůra
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
35 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hladkou mouku se solí a cukrem. Uprostřed vyhloubíme důlek, přidáme rozšlehaná vejce, trochu mléka a šleháme dohladka. Zvolna zašleháme zbylé mléko a potom 30 g rozpuštěného másla. Těsto necháme asi 30 minut uležet.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji postupně smažíme tenké palačinky. Vyjmeme je na talíř a udržujeme teplé.
- 3Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Polovinu ovoce ponecháme na ozdobu.
- 4Ricottu osladíme medem a limetkovou kůrou. Na každou palačinku naneseme trochu ricottové směsi, jahod a pomerančů. Palačinky složíme do šátečků a ozdobíme zbylými jahodami a pomeranči.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.