Palačinky s jahodovou omáčkou
32 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůJahody zahradní
- 80mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 125mililitrůVoda pitná
- 20gramůCukr vanilka
- 15mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přilijeme mléko, vodu, olej, přidáme vejce a vymícháme těsto na palačinky.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm postupně usmažíme všechny palačinky.
- 3Jahody omyjeme, vložíme do misky, zakápneme likérem, posypeme vanilkovým cukrem a vidličkou rozmačkáme. Jahodovou kaši přendáme do pánve, zakápneme citronovou šťávou a minutku podusíme.
- 4Palačinku přehneme na čtvrtky a přelijeme jahodovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.