Palačinky s matjesy

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 10gramůCukr moučkový
    • 1špetkaSůl
    • 1kusVejce slepičí
    • 100gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 50gramůMouka kukuřičná
    • 200gramůMatjesy - filet
    • 50gramůPaprika červená
    • 50gramůCibulka jarní
    • 10mililitrůCitronová šťáva
    • 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Matjesové filety nakrájíme na tenké nudličky, zakápneme citronovou šťávou, papriku bez jádřince pokrájíme na malé kostičky, jarní cibulku nadrobno. Vše spolu promícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme palačinky. Do mísy nasypeme mouku, kukuřičnou mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, zalijeme mlékem a vymícháme hladké těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Každou palačinku pomažeme směsí s matjesy, přeložíme napůl a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.