Palačinky s matjesy
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 10gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 50gramůMouka kukuřičná
- 200gramůMatjesy - filet
- 50gramůPaprika červená
- 50gramůCibulka jarní
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Matjesové filety nakrájíme na tenké nudličky, zakápneme citronovou šťávou, papriku bez jádřince pokrájíme na malé kostičky, jarní cibulku nadrobno. Vše spolu promícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme palačinky. Do mísy nasypeme mouku, kukuřičnou mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, zalijeme mlékem a vymícháme hladké těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Každou palačinku pomažeme směsí s matjesy, přeložíme napůl a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.