Palačinky s pomerančovou náplní
70 min.
Ingredience
- Na palačinky
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůMinerální voda perlivá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- Na sirup
- 12kusůCukr kostkový
- 3kusyPomeranče
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4centilitryLikér pomerančový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
- 2Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
- 3Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
- 4Oloupeme chemicky neošetřené pomeranče. V misce utřeme kostky cukru s pomerančovou kůrou, dokud se nezbarví dožluta.
- 5Ze dvou pomerančů vylisujeme šťávu. Zbylý rozdělíme na dílky.
- 6Na pánev vložíme máslo, necháme rozpustit a přidáme kostky cukru. Necháme cukr zkaramelizovat, potom přilijeme likér a pomerančovou šťávu. Povaříme sirup.
- 7Teplé palačinky namáčíme v pomerančovém sirupu a podáváme ozdobený dílky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.