Palačinky s povidly a zakysanou smetanou

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžičkaCukr krupice
    • 125gramůMouka polohrubá
    • 1špetkaSůl
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 50gramůPerník
    • 150gramůPovidla švestková
    • 2kusyVejce slepičí
    • 500mililitrůMléko - podmáslí
    • 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vypracujeme hladké těsto z podmáslí, vajec, mouky, cukru a špetky soli.
  • 2
    Necháme ho krátce odležet a poté z něj usmažíme na rozpáleném oleji palačinky.
  • 3
    Na hotové palačinky naneseme povidla, zarolujeme, potřeme je zakysanou smetanou, posypeme strouhaným perníkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Palačinky s povidly a zakysanou smetanou
Sehnat v naší vesnici podmáslí je nadlidský výkon, ale nakonec se podařilo. Palačinkové těsto bylo super, nelepilo se, krásně se s ním pracovalo. Zakysanou smetanu používám velice často ať už do hlavních jídel či do zákusků a dezertů, takže mě tento recept nadchnul. Byl velice jednoduchý a rychlý. Mohu jen doporučit.