Palačinky s povidly a zakysanou smetanou
15 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 125gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 150gramůZakysaná smetana
- 50gramůPerník
- 150gramůPovidla švestková
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko - podmáslí
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vypracujeme hladké těsto z podmáslí, vajec, mouky, cukru a špetky soli.
- 2Necháme ho krátce odležet a poté z něj usmažíme na rozpáleném oleji palačinky.
- 3Na hotové palačinky naneseme povidla, zarolujeme, potřeme je zakysanou smetanou, posypeme strouhaným perníkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Palačinky s povidly a zakysanou smetanou
Sehnat v naší vesnici podmáslí je nadlidský výkon, ale nakonec se podařilo. Palačinkové těsto bylo super, nelepilo se, krásně se s ním pracovalo. Zakysanou smetanu používám velice často ať už do hlavních jídel či do zákusků a dezertů, takže mě tento recept nadchnul. Byl velice jednoduchý a rychlý. Mohu jen doporučit.