Palačinky s restovaným masem a žampióny

28 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku a kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Sterilované žampiony scedíme z nálevu a rozkrájíme je na poloviny. Zelenou papriku a hodně malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Zelenou papriku pokrájíme na nudličky stejně široké a dlouhé jako maso, chilli papričku posekáme nadrobno. Omytá cherry rajčata rozkrojíme na poloviny.
  • 2
    Připravíme si těsto na palačinky: do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme mléko, přidáme vejce, końak a špetku soli. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka a necháme pár minut těsto odstát. Mezitím si rozehřejeme pánev s olejem. Naběračkou těsto nalijeme do středu rozehřáté pánve, pohybem pánve těsto rozlijeme do stran a upečeme palačinku z každé strany dozlatova (pečeme ji po 1-2 minutách z každé strany). Takto upečeme další palačinku. Odložíme je na teplou mísu a uchováme teplé.
  • 3
    Tu samou teplou pánev vytřeme papírovou utěrkou, znovu ji rozehřejeme a rozpálíme nový olej. Na něm krátce, za stálého míchání orestujeme maso s chilli papričkou z každé strany. Restujeme 2 minuty, přidáme zelenou papriku, cherry rajčata, žampiony, vše promícháme a restujeme další 2 minutu. Směs ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji na palačinky, přehneme je a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.