Palačinky se smetanovým sýrem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, vše důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.
  • 2
    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
  • 3
    Očištěné a omyté jahody překrojíme na půlky, necháme dobře okapat. Smetanový sýr a jogurt rozšleháme. Přisypeme vanilkový a třtinový cukr, mícháme do jeho rozpuštění. Nakonec vmícháme okapané jahody a zlehka promícháme.
  • 4
    V mikrovlnné troubě zahřejeme a rozpustíme med spolu s 60 g másla, smícháme. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Palačinky naplníme připravenou náplní, naskládáme je ležatě na dno pekáče. Skládání opakujeme do ukončení palačinek, povrch přelijeme připraveným máslem s medem a vložíme do horké trouby. Při 200 stupních zapékáme 10 - 15 minut, aby povrch palačinek byl křupavý.
  • 5
    Zapečené palačinky ještě teplé nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.