Palačinky se švestkami
38 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 60gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 10gramůKoření perníkové
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůŠvestky
- 15gramůCukr skořicový
- 400gramůZmrzlina vanilková
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme vanilkový cukr, sůl, mouku, perníkové koření, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 2Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, vložíme do misky, zakápneme likérem a posypeme skořicovým cukrem.
- 3Palačinky usmažíme v pánvi na rozehřátém másle. Potom je vyskládáme na plech, obložíme máčenými švestkami a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
- 4Palačinky se švestkami upravíme na talířky a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou. Ihned podáváme, aby se zmrzlina neroztekla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.