Palačinky se zavařeninou
20 min.
Ingredience
- 750gramůMouka polohrubá
- 240gramůVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 1500mililitrůMléko polotučné
- 300gramůTuk
- 400gramůDžem jahodový
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vejce dobře rozmícháme, mírně osolíme, zředíme mlékem a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou polohrubou mouku.
- 2Ze vzniklého hladkého těstíčka upečeme po obou stranách tenké palačinky v tukem vytřené pánvi.
- 3Upečené palačinky tence potřeme džemem, zavineme je nebo složíme a posypeme je moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 15. 8. 2015
Palačinky se zavařeninou
Palačinky dělávám docela často, většinou používám hladkou mouku, podaří se mi je udělat tenší. Tento recept je taky fajn, oproti receptu jsem musela přidat více mléka. Podávala jsem je potřené domácí jahodovou a meruňkovou marmeládou.