Palačinky smažené s jablky
55 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyJablka
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V míse z mouky, mléka, vajíček a 2 lžíc moučkového cukru smícháme hladké těsto, které přikryté necháme 30 minut odpočinout.
- 2Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, dužinu opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned z obou stran potřeme citronovou šťávou.
- 3Na každou palačinku v pánvi rozehřejeme půl lžíce másla, na něj rozložíme plátky z jednoho jablka, rovnoměrně je zalijeme čtvrtinou těsta a smažíme na středním ohni, až má spodní strana palačinky zlatavou barvu. Potom palačinku otočíme a dozlatova ji usmažíme i z druhé strany.
- 4Usmažené palačinky na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.