Palačinky švestkové
23 min.
Ingredience
- 200gramůŠvestky
- 30mililitrůVíno červené
- 10gramůSkořice mletá
- 3mililitryTresť vanilková
- 100gramůCukr želírovací
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, přilijeme mléko, přidáme rozkvedlaná vejce a vymícháme těsto na palačinky. Necháme ho pár minut uležet.
- 2Švestky omyjeme, vypeckujeme, dáme do mixéru, přilijeme víno, trošku citronové šťávy a rozmixujeme. Přendáme do rendlíku, zakápneme vanilkovou esencí, přisypeme mletou skořici, želírovací cukr, přivedeme k varu a minutku povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
- 3V pánvi rozpustíme kousek másla a postupně na něm usmažíme palačinky. Pomažeme je švestkovou směsí, zavineme, rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.