Palačinky třešňové

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůTřešně koktejlové
    • 0,5lžičkaTresť mandlová
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
    • 2lžíceSolamyl
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaSůl
    • 2lžíceMáta
    • 1kusVejce slepičí
    • 3decilitryMléko polotučné
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme konzervované vypeckované třešně a šťávu (3 dl). Smícháme s mandlovou esencí a skořicí. Vmícháme solamyl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne, a poté dáme stranou.
  • 2
    V míse smícháme mouku a sůl, přidáme pokrájenou mátu a uprostřed uděláme důlek. Přidáváme vejce s mlékem a šleháme, než získáme hladké těsto.
  • 3
    Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi o průměru 18 cm, když je olej horký, vylijeme ho ven, přidáme těsto, aby pokrylo dno pánve a smažíme 2 minuty. Obrátíme a z druhé strany smažíme další 1 minutu. Vyklopíme a udržujeme teplé. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
  • 4
    Třešňovou náplň naneseme na 1/4 každé palačink, a poté ji srolujeme do kornoutku. Posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.