Palačinky třešňové
25 min.
Ingredience
- 400gramůTřešně koktejlové
- 0,5lžičkaTresť mandlová
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceSolamyl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáta
- 1kusVejce slepičí
- 3decilitryMléko polotučné
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme konzervované vypeckované třešně a šťávu (3 dl). Smícháme s mandlovou esencí a skořicí. Vmícháme solamyl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne, a poté dáme stranou.
- 2V míse smícháme mouku a sůl, přidáme pokrájenou mátu a uprostřed uděláme důlek. Přidáváme vejce s mlékem a šleháme, než získáme hladké těsto.
- 3Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi o průměru 18 cm, když je olej horký, vylijeme ho ven, přidáme těsto, aby pokrylo dno pánve a smažíme 2 minuty. Obrátíme a z druhé strany smažíme další 1 minutu. Vyklopíme a udržujeme teplé. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
- 4Třešňovou náplň naneseme na 1/4 každé palačink, a poté ji srolujeme do kornoutku. Posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.