Pálivé vepřové maso s pórkem

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
63 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme čínský pálivý olej: v malé pánvi zahřejeme na přibližně 70 stupňů slunečnicový olej, do něj přidáme pálivou papriku. Promícháme, pánev odstavíme, nakloníme a když paprika klesne, přelijeme zbarvený ochucený olej do sklenice.
  • 2
    Připravíme si také maso a pórek: maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet. Pórek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na silnější kolečka.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme zbytek oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti přidáme čínský pálivý olej, znovu jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.