Pan bagna
30 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4lžíceTapenáda se zelenými olivami
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 200gramůTuňák v oleji
- 4kusyRajčata
- 90gramůOlivy zelené
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 200gramůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme náplň. Vejce vaříme 12 minut v osolené vodě a poté je prudce zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
- 2Řezy z ančoviček (sardelí) necháme okapat, a pokud jsou příliš velké, tak je podélně rozpůlíme. Tuňáka rozdrobíme na kousky, olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
- 3Silnou bagetu podélně rozřízneme zoubkovaným nožem, z horního i spodního dílu vydlabeme asi 1 cm středu, okraj ponecháme. Obě poloviny důkladně potřeme olivovým olejem.
- 4Na připravené bagety naneseme tapenádu. Na spodní polovinu rozložíme listy salátu, postupně nanášíme vrstvu koleček vařených vajec, koleček rajčat, oliv, ančoviček a tuňáka. Prokládáme salátovými listy, které pokapáváme olivovým olejem. Náplň může být libovolně vysoká.
- 5Přiklopíme druhou polovinou bagety a pevně přitiskneme. Pevně zavineme do potravinářské folie, zatížíme a dáme do ledničky, kde necháme několik hodin chladit. Před podáváním rozřízneme bagetu na čtvrtky, případně převážeme provázkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.