Pan bagna

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme náplň. Vejce vaříme 12 minut v osolené vodě a poté je prudce zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Řezy z ančoviček (sardelí) necháme okapat, a pokud jsou příliš velké, tak je podélně rozpůlíme. Tuňáka rozdrobíme na kousky, olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
  • 3
    Silnou bagetu podélně rozřízneme zoubkovaným nožem, z horního i spodního dílu vydlabeme asi 1 cm středu, okraj ponecháme. Obě poloviny důkladně potřeme olivovým olejem.
  • 4
    Na připravené bagety naneseme tapenádu. Na spodní polovinu rozložíme listy salátu, postupně nanášíme vrstvu koleček vařených vajec, koleček rajčat, oliv, ančoviček a tuňáka. Prokládáme salátovými listy, které pokapáváme olivovým olejem. Náplň může být libovolně vysoká.
  • 5
    Přiklopíme druhou polovinou bagety a pevně přitiskneme. Pevně zavineme do potravinářské folie, zatížíme a dáme do ledničky, kde necháme několik hodin chladit. Před podáváním rozřízneme bagetu na čtvrtky, případně převážeme provázkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.