Panádlová polévka
45 min.
Ingredience
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1litrMléko plnotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPolévkové koření Maggi
- 2kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
542 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Ve vodě rozvaříme na kousky rozlámané žemle a po chvíli přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu. Vše vaříme asi 20 minut.
- 2Prochladlou směs nalijeme do mixéru, přidáme žloutek, kousek másla, mléko a mixujeme asi 1 minutu.
- 3Hotovou polévku ochutíme polévkovým kořením a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.