Panenská svíčková na labužnický způsob

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 30gramůSůl
    • 100gramůTuk
    • 375gramůMouka polohrubá
    • 120gramůVejce slepičí
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1500gramůVepřová panenka
    • 750mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
299 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Panenskou svíčkovou opláchneme a přes vlákno z ní nakrájíme tenké plátky, osolíme je a na tuku rychleji opečeme.
  • 2
    Opečené plátky na pánvičce zalijeme částečně šlehanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku a maso se smetanou krátce podusíme.
  • 3
    Vejce rozmícháme v mléce, přisypeme prosátou mouku, osolíme a z těsta připravíme tenké placičky obvyklým způsobem.
  • 4
    Do středu palačinek (2ks na porci) navršíme směs a palačinky zatočíme nebo přehneme v půli.
  • 5
    Palačinky přendáme na teplý talíř a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.