Panenská svíčková s ananasovou omáčkou
28 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 200gramůKompot ananasový
- 1kusRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso podélně rozřízneme, musí však držet pohromadě. Sklapneme ho jako knihu a stiskneme. Ananas necháme okapat a nakrájíme ho na hrubo. Cibuli a rajče oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Olej, tymián, sůl a pepř dobře smícháme. Směsí potřeme maso po obou stranách a dáme ho do ohnivzdorné mísy.
- 3Grilujeme ho v předehřáté troubě na 250°C při režimu gril, asi 10 cm od tepelného zdroje. Maso grilujeme asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme ještě 3 minuty.
- 4Během pečení smícháme ananas, cibuli, rajče, nasekaný koriandr a kmín.
- 5Hotové maso vyjmeme na prkénko, zakryjeme alobalem a necháme několik minut stát. Potom je přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozevřeme a dáme na mísu. Ananasovou směs narovnáme kolem masa a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.