Panenská svíčková s ananasovou omáčkou

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso podélně rozřízneme, musí však držet pohromadě. Sklapneme ho jako knihu a stiskneme. Ananas necháme okapat a nakrájíme ho na hrubo. Cibuli a rajče oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Olej, tymián, sůl a pepř dobře smícháme. Směsí potřeme maso po obou stranách a dáme ho do ohnivzdorné mísy.
  • 3
    Grilujeme ho v předehřáté troubě na 250°C při režimu gril, asi 10 cm od tepelného zdroje. Maso grilujeme asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme ještě 3 minuty.
  • 4
    Během pečení smícháme ananas, cibuli, rajče, nasekaný koriandr a kmín.
  • 5
    Hotové maso vyjmeme na prkénko, zakryjeme alobalem a necháme několik minut stát. Potom je přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozevřeme a dáme na mísu. Ananasovou směs narovnáme kolem masa a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.