Panettone plněné ananasovým džemem
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůDroždí
- 125gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 75gramůKandované ovoce
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůBrusinky sušené
- 0,13litrMléko polotučné
- Zdobení
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceDžem ananasový
- 3lžíceLikér pomerančový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme špetku soli, lžíci cukru a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek a pak přimícháme zbytek cukru, mléka, vejce, máslo a důkladně propracujeme.
- 2Kandované ovoce, kandovanou pomerančovou kůru a vlašské ořechy nasekáme, smícháme s brusinkami a zapracujeme do těsta.
- 3Úplně nový, rovný a vysoký květináč důkladně omyjeme, necháme vyschnout a vyložíme ho pečícím papírem. Pečící papír vymastíme máslem a naplníme těstem. Uložíme na teplé místo a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, když je rozpálená, vložíme do ní květináč s těstem a pečeme asi 45 minut.
- 4Po upečení potřeme panettone rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.
- 5Mezitím v kastrůlku zahřejeme ananasový džem s troškou pomerančového likéru.
- 6Vychladlé panettone dvakrát podélně rozkrojíme a promažeme ananasovým džem, pak zase spojíme a můžeme krájet a servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.