Panettone plněné ananasovým džemem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme špetku soli, lžíci cukru a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek a pak přimícháme zbytek cukru, mléka, vejce, máslo a důkladně propracujeme.
  • 2
    Kandované ovoce, kandovanou pomerančovou kůru a vlašské ořechy nasekáme, smícháme s brusinkami a zapracujeme do těsta.
  • 3
    Úplně nový, rovný a vysoký květináč důkladně omyjeme, necháme vyschnout a vyložíme ho pečícím papírem. Pečící papír vymastíme máslem a naplníme těstem. Uložíme na teplé místo a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, když je rozpálená, vložíme do ní květináč s těstem a pečeme asi 45 minut.
  • 4
    Po upečení potřeme panettone rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.
  • 5
    Mezitím v kastrůlku zahřejeme ananasový džem s troškou pomerančového likéru.
  • 6
    Vychladlé panettone dvakrát podélně rozkrojíme a promažeme ananasovým džem, pak zase spojíme a můžeme krájet a servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.