Pánev s topinambury, bramborami a mandlovým pyré
80 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůTofu uzené
- 2kusyMrkev kořen
- 800gramůTopinambury
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 50mililitrůVíno bílé veganské
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůSmetana ovesná
- 8lžicKvasnicové vločky
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůMandlové pyré
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
24 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej (lžičku necháme na vymazání mísy) a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené uzené tofu. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme oloupané, na kostky nakrájené topinambury a mrkev. Vše ještě osmahneme, zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Zvolna povaříme asi 15 minut.
- 3Potom přidáme plátky brambor, kvasnicové vločky, špetku muškátového oříšku a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem a rozložíme do ní obsah pánve.
- 5Mandlové pyré rozmícháme se 100ml vody dohladka a rozetřeme na směs v míse.
- 6Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.