Panforte
45 min.
Ingredience
- 80gramůKandovaná citronová kůra
- 100gramůKandovaná pomerančová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMed včelí
- 80gramůOřechy lískové
- 80gramůMouka polohrubá
- 2lžičkySkořice mletá
- 100gramůCukr krupice
- 80gramůMandle
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve na suché pánvi zprudka opražíme mandle a oříšky. Poté je nasekáme nahrubo. Promícháme s moukou, špetkou skořice a kandovanou citronovou a pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3V hrci zahřejeme na mírném ohni med, cukr a 5lžic vody. Zvolna mícháme dokud nezískáme sirup. Hotový sirup přilijeme za stálého míchání k ořechové směsi. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a pečeme 30minut. Hotové panforte necháme vychladnout ve formě.
- 4Servírujeme nakrájené na malé kousky, posypané moučkovým cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.