Panforte

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve na suché pánvi zprudka opražíme mandle a oříšky. Poté je nasekáme nahrubo. Promícháme s moukou, špetkou skořice a kandovanou citronovou a pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    V hrci zahřejeme na mírném ohni med, cukr a 5lžic vody. Zvolna mícháme dokud nezískáme sirup. Hotový sirup přilijeme za stálého míchání k ořechové směsi. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a pečeme 30minut. Hotové panforte necháme vychladnout ve formě.
  • 4
    Servírujeme nakrájené na malé kousky, posypané moučkovým cukrem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.