Panna cotta s ovocem
10 min.
Ingredience
- 800gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůMarcipánová hmota surová
- 20gramůŽelatina
- 1kusVanilkový lusk
- 200gramůJahody zahradní
- 200gramůMango
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
72 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme 300 g smetany, vanilku a marcipán na 80 °C a vše ještě teplé dáme do mixéru, kde rozmixujeme na kaši. Následně přidáme želatinu a počkáme, až nám vše vychladne na pokojovou teplotu.
- 2Mezitím vyšleháme zbytek smetany, kterou následně přidáme ke zbytku z mixéru. Vše pořádně promícháme, dáme do formy a schováme do ledničky, kde necháme ztuhnout.
- 3Mango nakrájíme na plátky a rozložíme na talíř, přidáme jahody a smetanový dezert z formičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.