Pannacotta s jahodami a malinami
35 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 2lžíceCukr krupice
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMaliny
- 1lžíceSirup malinový
- 500gramůJahody zahradní
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžícePistácie
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Lusk, dřeň a cukr vložíme do smetany a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 15 minut.poté lusk vyjmeme.
- 2Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě a vymačkáme je. Želatinu rozpustíme za stálého míchání ve smetaně. 4 misky (nebo formičky) vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Chladíme přikryté asi 4 hodiny.
- 3Několik jahod a malin necháme stranou, z ostatních připravíme pyré. Smícháme je s cukrem a malinovým sirupem a rozdělíme na 4 talíře.
- 4Misky s krémem postavíme na chvíli do horké vody a obsah vyklopíme na pyré. Dezert ozdobíme jahodami, malinami a nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.