Pannacotta s jahodovým pyré

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou.
  • 2
    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany.
  • 3
    Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí.
  • 4
    Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce.
  • 5
    Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré.
  • 6
    Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.