Pannacotta s jahodovým pyré
30 min.
Ingredience
- jahodové pyré
- 1lžíceSirup javorový
- 250gramůJahody zahradní
- 85gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusCitronová kůra
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou.
- 2Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany.
- 3Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí.
- 4Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce.
- 5Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré.
- 6Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.