Papájový dezert
34 min.
Ingredience
- 3kusyPapaya
- 2kusyLimetka
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyHřebíček
- 125gramůZakysaná smetana
- 6gramůZázvor celý
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Papáju omyjeme, rozřízneme, vydlabeme z ní semena, která dáme stranou. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme na jemné proužky, dužinu vymačkáme. Získanou šťávou zalijeme dužinu z papáji. Přebytek limetové šťávy slijeme a necháme stranou.
- 2Vodu přivedeme k varu, přidáme cukr a hřebíček a necháme 4 minuty povařit, poté hřebíčky odstraníme. Vzniklý sirup rozdělíme na 8 částí a necháme vystydnout. Do 4 částí vmícháme papájová semena. Do zbylých 4 částí vmícháme kousky limetové kůry, scezenou limetovou šťávu a strouhaný zázvor. Papájovou dužinu naservírujeme na talířky v podobě malých kopečků, doprostřed vytlačíme důlek a naplníme marinovanými papájovými semeny. Přelijeme zbytkem sirupu s limetovou kůrou a dortíky ozdobíme troškou zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.