Papájový krém se zázvorem
50 min.
Ingredience
- 2lžíceRum
- 2kusyPapaya
- 4lžíceVíno bílé
- 1kusVanilkový lusk
- 60gramůZázvor nakládaný
- 150gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Zázvor nasekáme a necháme asi 30minut marinovat v rumu.
- 2Mezitím oloupeme papáju, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. Víno se 100g papáje, cukrem a dření z vanilkového lusku přivedeme k varu a asi 20minut povaříme. Poté rozmixujeme a znovu přivedem k varu. Po zhoustnutí odstavíme, přidáme zbytek papáji, zázvor a rum.
- 3Omáčka je vhodná ke zmrzlině, ovocným koláčům nebo palačinkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.