Pappa al pomodoro
105 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 900gramůRajčata
- 24mililitrůOlej olivový extra panenský
- 6gramůBazalka
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 850gramůVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
- 24mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, necháme 7 minut povařit. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.
- 2Do polévky nasypeme nalámaný chleba na kousky, povaříme 5 minut, občas zamícháme. K zelenině vlijeme vývar a za stálého míchání necháme chléb rozpustit v polévce. Polévku odstavíme z ohně a vmícháme pokrájenou bazalku. Opět přiklopíme a necháme odpočinout 30 minut za pokojové teploty.
- 3Servírujeme pokapané olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.