Pappardelle po sicilsku
100 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 30gramůCibule
- 2kilogramyKachna mražená
- 40gramůMrkev kořen
- 300gramůRajčata
- 40gramůŠunka od kosti
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCeler řapíkatý
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- Na těstoviny
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1601 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
130 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme kachnu a játra z ní vyndáme. Najemno nasekáme cibuli, mrkev a celer.
- 2Na kostičky pokrájíme šunku. V litru vody uvaříme čerstvá rajčata. Scelíme je a dužinu propasírujeme. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmažíme očištěnou kachnu, dozlatova ze všech stran. Kachnu naporcujeme na malé porce a osolíme, přidáme k ní najemno nasekanou zeleninu, šunku, rajčatovou dužinu a muškátový oříšek. Za častého míchání vaříme zvolna po dobu 40 minut, případně podléváme masovým vývarem. Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a přidáme k omáčce. Podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.