Paprika sterilovaná s rajčatovým protlakem
90 min.
Ingredience
- 500gramůPaprika zelená
- 500gramůRajčata
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Zralá rajčata očistíme, důkladně omyjeme, rozkrojíme a na masovém mlýnku rozemeleme. Poté prolisujeme, protlak přemístíme do kastrolu a povaříme.
- 2Mezitím opláchneme papriky, odstraníme z nich semínka a papriky rozdělíme do sklenic tak, že vkládáme jednu do druhé. Protlak zlehka osolíme, vychladlým zalijeme papriky a sklenice zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci a to 20 minut při teplotě 80 °C. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.