Paprikáš z kapra
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1hrnekVoda pitná
- 800gramůKapr obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
557 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme trochou vařící vody. Přidáme omyté, osušené a osolené porce kapra a rajčatový protlak. Zvolna dusíme pod pokličkou. Během dušení porce jednou obrátíme.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a chvíli povaříme. Omáčku podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou, vložíme porce ryby a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.