Paprikáš z kapra

40 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 40gramůSádlo škvařené
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 100mililitrůZakysaná smetana
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1hrnekVoda pitná
    • 800gramůKapr obecný
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
557 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme trochou vařící vody. Přidáme omyté, osušené a osolené porce kapra a rajčatový protlak. Zvolna dusíme pod pokličkou. Během dušení porce jednou obrátíme.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a chvíli povaříme. Omáčku podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou, vložíme porce ryby a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.