Papriková marináda - určená ke grilování
10 min.
Ingredience
- 8stroužkůČesnek
- 1lžičkaPaprika pálivá mletá
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžíceMed včelí
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
50 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
440 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné stroužky česneku utřeme nebo je prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k nim čerstvě pomletý bílý pepř, sladkou a pálivou papriku, lžičku hořčice, 1 lžíci tekutého medu a olivový olej. Směs důkladně promícháme.
- 2Marináda je určena k marinování a potírání masa určeného ke grilování. Marinádou potíráme maso nejlépe několik hodin dopředu, aby jsme docílili, že grilované maso bude křehké a šťavnaté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.