Papriková polévka s rajčaty
45 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkyVegeta
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
- 1250mililitrůVoda pitná
- 2špetkyKmín mletý
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
731 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky.
- 2Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme.
- 3Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku.
- 4Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.