Papriková polévka s rajčaty

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
731 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kapie nakrájíme na nudličky a spařená, oloupaná rajčata na kostičky.
  • 2
    Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a ještě chvíli mícháme. Vše zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou. Vsypeme nakrájené kapie, vegetu, kmín a od bodu varu vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata, povaříme ještě asi 2 minuty a odstavíme.
  • 3
    Dochutíme solí a vmícháme nakrájenou petrželku.
  • 4
    Polévku můžeme doplnit vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.