Paprikové olihně
40 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 750gramůOlihně
- 1lžíceLimetková šťáva
- 120gramůKokosový krém
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOlej chilli
- 2kusyŠalotka
- 3kusyChilli paprička
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceKmín římský
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceCitronela
- 3kusyČerný kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr třtinový
- 150gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Ve woku si vytvoříme pastu z obou olejů nakrájené šalotky, nasekaného kmínu, koriandru a šalotky, nastrouhaného zázvoru, nakrájené citronely a kořene, soli a cukru a na mírném ohni restujeme po 5 minut. Přihodíme kostičky červené papriky a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme jogurt a přivedeme obsah woku k varu. Přidáme plátky olihní a vaříme 3 minuty. Dolijeme šťávu, vodu a přihodíme kokosový krém. Vaříme dokud se všechny ingredience nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.