Paprikové sušené krekry

15 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme do misky 180g světlých lněných semínek a 50g semínek z tykve. Omyté papriky a chilli papričky rozpůlíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme je na malé kousky. Omyté jablko nahrubo nastrouháme a přidáme k paprikám. Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme je do mixéru. Směs ochutíme solí, pokrájeným medvědím česnekem, kmínem, kurkumou, mletým barevným pepřem, přidáme 2-3 lžíce vody a rozmixujeme na pyré. Pyré dáme do mísy, přidáme k němu 50g nenamočených lněných semínek, 50g nadrobno pokrájených dýňových semínek a vše znovu promícháme.
  • 2
    Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na tenkou placku o síle 0.5cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto předem ostrým nožem nakrájíme, aby se nám po usušení dalo lehce nalámat.
  • 3
    Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Po usušení krekry nalámeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.