Paprikový pečený chleba
170 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžíceOlej olivový
- 7gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
- 2Do pekáče dáme rozpůlené papriky zbavené semínek, pokapeme olejem a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 20 minut. Poté je oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky.
- 3Do misky dáme cukr, droždí a zalijeme 1 dl vlažné vody, necháme na teplém místě vzejít 15 minut.
- 4V další míse smícháme mouku se solí, vmícháme droždí, zbylou vodu a vypracujeme hladké těsto. Zpracováváme ho 5 minut, poté přikryjeme fólií a necháme kynout 30 minut.
- 5Těsto poté nakrájíme na 3 stejné díly, vyválíme na placky o malinko větší, než je dortová forma.
- 6Jednu placku dáme na dno formy, aby přebývající část těsta lemovala stěny formy do výše 2 cm, pokryjeme 1/2 paprikové směsi.
- 7Druhou placku dáme na první, dáme na ni zbylé papriky a zakryjeme posledním dílem těsta. Přečuhující okraje zahneme po stranách dolů.
- 8Těsto přikryjeme fólií a necháme 40 minut kynout, poté pečeme 45 minut v troubě, dokud nezezlátne.
- 9Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.