Paprikový pečený chleba

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
  • 2
    Do pekáče dáme rozpůlené papriky zbavené semínek, pokapeme olejem a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 20 minut. Poté je oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky.
  • 3
    Do misky dáme cukr, droždí a zalijeme 1 dl vlažné vody, necháme na teplém místě vzejít 15 minut.
  • 4
    V další míse smícháme mouku se solí, vmícháme droždí, zbylou vodu a vypracujeme hladké těsto. Zpracováváme ho 5 minut, poté přikryjeme fólií a necháme kynout 30 minut.
  • 5
    Těsto poté nakrájíme na 3 stejné díly, vyválíme na placky o malinko větší, než je dortová forma.
  • 6
    Jednu placku dáme na dno formy, aby přebývající část těsta lemovala stěny formy do výše 2 cm, pokryjeme 1/2 paprikové směsi.
  • 7
    Druhou placku dáme na první, dáme na ni zbylé papriky a zakryjeme posledním dílem těsta. Přečuhující okraje zahneme po stranách dolů.
  • 8
    Těsto přikryjeme fólií a necháme 40 minut kynout, poté pečeme 45 minut v troubě, dokud nezezlátne.
  • 9
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.